eindrapport LEVV

LEVV Battle HvA in volle gang

Hogeschool van Amsterdam start een onderzoek naar de inpassing van cargofietsen en lichte elektrische vrachtvoertuigen in het stedelijk verkeer. Tijdens de LEVV-battle op 6 en 7 december wordt een eerste stap in het onderzoek gezet; het observeren van de huidige positie van LEV’s in het stedelijk verkeer. Studententeams proberen om zo efficiënt mogelijk goederen te leveren en op te halen in Amsterdam met lichte elektrische vrachtvoertuigen.

Rijden ze tussen de auto’s of op het fietspad? Waar kan het beste geparkeerd worden? Wat is de gemiddelde snelheid? In de afgelopen jaren zijn verschillende nieuwe, vaak elektrisch aangedreven of ondersteunde, vervoermiddelen in het straatbeeld verschenen. Die variëren van moderne bakfietsen tot kleine elektrische bestelauto’s. De inzet van de lichte elektrische voertuigen (LEV’s) maakt een fijnmaziger en tijdkritischer stadsdistributie mogelijk en is een belangrijke stap op weg naar emissievrije mobiliteit.
Echter is de juiste plek op de weg voor deze nieuwe voertuigen onzeker. Voor zowel de logistieke sector als wegbeheerders is het van belang te weten hoe de nieuwe voertuigen zo goed mogelijk kunnen worden ingepast in het stedelijk verkeer. Het SICLEV project gaat hierbij helpen. Het project loopt van nov 2017 t/m juni 2018.

LEVV Battle volgen via Twitter

Projectleider Susanne Balm van de HvA twittert over de LEVV Battle (tekst gaat verder onder tweet)

Deelnemende partijen en onderzoek SICLEV

Partners in het onderzoek zijn logistiek dienstverleners Cycloon en City Hub, verkeerskundig adviesbureau Bonotraffic, de branchevereniging voor elektrisch vervoer DOET en de gemeente Amsterdam. De eerste stap in het onderzoek wordt het observeren van de huidige positie van LEV’s in het stedelijk verkeer. Voertuigen van partners worden voorzien van verschillende meetsystemen, waaronder camera’s. Studententeams voeren dit deel uit tijdens de LEVV-battle.
Contactpersoon: Kaspar Koolstra (docent-onderzoeker Mobiliteit)
Archieffoto: DHL.
 

Geef een reactie