vollers haven

Nieuwe loods logistiek bedrijf Vollers op HoogTij

Op het havengebonden deel van HoogTij komt Vollers,  een logistiek bedrijf dat gespecialiseerd is in transport en opslag van goederen, producten en grondstoffen.  Vollers bouwt een innovatief warehouse voor de opslag van 75.000 ton cacaobonen voor Cargill. Een bijzondere samenwerking die voor beide partijen grote voordelen heeft en de cacaoindustrie in de regio verder laat groeien en versterken.

Vrijdag 19 juni werd op ludieke wijze de ‘eerste’ paal geslagen. Christian Vollers, eigenaar van het familiebedrijf Vollers (3e generatie), Harold Poelma, president directeur Cargill Cacao, Hans Krieger, wethouder Zaanstad en Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam hebben de bouw gestart door tegelijk met een spade een gat in de grond te graven. Dit alles op een gepaste afstand van 1,5 meter.

Zaanstad en  Port of Amsterdam zijn blij met de komst van Vollers en Cargill op HoogTij. De innovatieve faciliteiten van Vollers passen goed bij de ambities en visie van de gemeente Zaanstad en Port of Amsterdam. Zoals de volautomatische opslag die ten goede komt van de kwaliteit van de cacaobonen.
Door de vestiging op Hoogtij wordt het cacaocluster in de regio verder versterkt en draagt bij aan een toekomstbestendige industrie. Het warehouse zal voor de start van het cacaoseizoen van 2021 gereed zijn.