veilig bunkeren

Port of Amsterdam lanceert nieuwe ‘volg’-app schepen Arrivals

De nieuwe digitale webapp ‘Arrivals’ is live! Deze applicatie geeft je toegang tot informatie over alle scheepsbewegingen in de Amsterdamse haven. ‘Arrivals’ is een website en app in één en vervangt de IamPort app die in mei uit de lucht gaat. Met deze web app is geen sprake meer van verschillende appversies. Dus wanneer je als gebruiker online bent, heb je altijd de meest up to date informatie tot je beschikking.

Met Arrivals heb je inzicht in alle scheepsbewegingen in de haven. Denk aan informatie over de aankomst- en vertrektijden, maar ook gedetailleerde informatie over de schepen zelf. Port of Amsterdam heeft samen met scheepsagenten en andere gebruikers gewerkt aan de ontwikkeling en het design van de applicatie. De verbeteringen ten opzichte van de IamPort-applicatie zijn:

  • Het is een applicatie en website in één, dus altijd up-to-date;
  • De applicatie bevat een zoekfunctie waarmee het niet alleen makkelijker is om schepen te vinden, maar ook ligplaatsen en havenbekkens;
  • Het is mogelijk om tussen een lijst- en mapweergave te switchen;
  • Er zijn diverse filteropties toegevoegd;
  • De schepen worden op alfabetische volgorde getoond;
  • De status van een schip is nu ook via symbolen zichtbaar.

Je vindt de applicatie op https://myport.portofamsterdam.com/. In het filmpje hieronder laten we zien hoe je de applicatie kunt gebruiken en toevoegt aan jouw device. Heb je vragen over de applicatie? Of feedback? Stuur dan een mail naar pto@portofamsterdam.com.