rutges

Rutges Cargo bij Schiphol investeert ook tijdens de pandemie

De coronapandemie is voor transport en logistiek een vloek of een zegen. Rutges Cargo Group Europe B.V. heeft besloten een positieve draai te geven aan COVID-19. Het bedrijf heeft onlangs 15 opleggers besteld en in gebruik genomen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van GDP-pharmatransport. Al voor de crisis was een ‘state of the art’ GDP-warehouse van ruim 4000m2 betrokken nabij Schiphol.

‘Anticyclisch investeren in moeilijke tijden’ noemt Rutges Cargo de aankoop zelf. Reden voor de aanschaf van de 15 opleggers zijn de verwachtingen rond de komst van een coronavaccin en de ontwikkelingen in het algemeen rond de coronacrisis. “Die hebben de vraag naar GDP-pharmatransport doen toenemen en zullen zeker aanhouden in de komende onzekere tijden”, aldus de vervoerder.

GDP of Good Distribution Practice verwijst naar de richtlijnen voor een correcte opslag, vervoer en distributie van farmaceutische producten. De richtlijnen hebben betrekking op zaken als verpakking, temperatuur, inzage in documenten, enz. Rutges Cargo heeft zich toegelegd op pharma sinds Vincent van ’t Schip het transportbedrijf vijf jaar geleden overnam. “Rutges is inmiddels volledig getransformeerd van generalist tot specialist op het gebied van onder meer GDP-pharmatransporten.”

Logistiek blijft volgens Rutges een groeisector

Van ’t Schip is ervan overtuigd dat pharma een groeisector zal blijven. Daarom had hij al voor de uitbraak van de coronacrisis op Schiphol Logistics Park met zijn bedrijf een 6000m2 zogeheten high value-, high risk-opslag en ruim 25.000m2 buitenruimte betrokken. Die is ingericht volgens de hoogste standaarden op het gebied van veiligheidseisen en daarmee TAPA FSRA-gecertificeerd.

Tekst gaat door onder foto

rutges
Het Cargo center van Rutges bij Schiphol

Hij heeft meer investeringen naar voren gehaald, zegt Van ’t Schip: “Een extra investering in het ontwikkelen van een GDP-pharma warehouse stond in onze roadmap voor 2022, maar dat hebben we nu eerder aanbesteed. Vanaf volgende maand kunnen we dan ook over een bonded GDP-pharma warehouse met ruimte voor 1000 pallets 2-8 graden en ruim 5000 pallets 15-25 graden beschikken.” Klanten kunnen dan ook nog opteren voor pallets van -20 graden. Daarvan zijn er 25 vanaf december.

Totaalpakket voor de farmaceutische industrie

Pharma-verantwoordelijke Michel van Die benadrukt dat Rutges Europe hiermee een totaalpakket voor de farmaceutische industrie kan bieden. Hij noemt het een unieke propositie op Schiphol. “We nemen als neutrale speler een belangrijke rol in; van de ontvangst van goederen, de opslag en aanvullende services tot en met de aflevering in heel Europa. En ook voor just in time-aflevering voor eerste linie-afhandelaars op Schiphol zijn we er. Alles is mogelijk.”