AanZET consultatie

Subsidie emissieloze bedrijfsauto’s of SEBA aangepast vanwege levertijden

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) aangepast, omdat de levertijden van de meeste elektrische bedrijfsauto’s oplopen. Dit is het gevolg van productieproblemen bij voertuigfabrikanten. Om uitbetaling van de subsidie aan te vragen, hoeft de bedrijfsauto niet meer binnen 4 maanden te zijn geleverd. Die periode is voor 2021 verlengd naar 7 maanden.

De aanpassing biedt een oplossing voor subsidieaanvragers die hun bedrijfsauto met vertraging geleverd krijgen. Hierdoor maken meer ondernemers kans om in 2021 een elektrische bedrijfsauto aan te schaffen. Dat geldt voor ondernemers die al een positieve beslissing op hun subsidieaanvraag hebben gekregen en ook voor nieuwe aanvragers aan wie in 2021 subsidie wordt verleend.

Periode aanvraag uitbetaling subsidie verlengd

Deze tijdelijke verlenging geldt alleen voor zover in 2021 subsidie is verleend. Het geeft u als ondernemer de kans om op tijd de uitbetaling van de subsidie aan te vragen. De periode van 7 maanden gaat in op de verzenddatum van de ‘verleningsbeschikking’. Dat is de brief waarin staat dat u subsidie krijgt toegezegd. Nadat de auto is geleverd en op kenteken staat, doet u bij ons de aanvraag voor uitbetaling.

Leveringsproblemen bedrijfsauto’s

Veel dealers kunnen de elektrische bedrijfsauto’s momenteel niet meer binnen 4 maanden aan de klant afleveren. Dat leidde in de afgelopen periode voor sommige ondernemers al tot problemen bij hun subsidieaanvraag. “De vertraagde levering heeft te maken met het tekort aan microchips”, aldus een adviseur van RVO. “We zijn blij met deze aanpassing. We verwachten nu voor nog veel meer ondernemers met SEBA de aanschaf van een elektrische bedrijfsauto aantrekkelijker te maken.” De verwachting is dat het chiptekort na 2021 is opgelost.

Meer weten?

Wilt u ook een nieuwe bedrijfsauto aanschaffen? Op welkeebestelbus.nl is snel te zien of een elektrische bedrijfsauto interessant voor u is. U bespaart nog extra op de aanschafprijs als u de Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) combineert met MIA. Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl/seba.

Geef een reactie