netwerkevent logistiek vastgoed

VDG ontwikkelt groen warehouse op Schiphol Trade Park

VDG Real Estate ontwikkelt een ecologisch en duurzaam distributiecentrum op Schiphol Trade Park. VDG warehouse Schiphol krijgt dankzij de ligging aan de A4 een ongestoord logistieke verinding naar Schiphol Airport en de haven van Rotterdam. Ruim 13.600 m2 is inmiddels verhuurd. De oplevering staat halverwege 2021 gepland. 

VDG Warehouse Schiphol: een groen, modern warehouse van ruim 23.000 m2 dat als entreegebouw een ware blikvanger voor Schiphol Trade Park zal zijn. Fast Forward Freight zal 13.632 m2 van deze hoogwaardige ontwikkeling in gebruik gaan nemen, de overige 9.568 m2 is nog beschikbaar voor verhuur. Een belangrijk uitgangspunt bij deze ontwikkeling is om met de toevoeging van dit gebouw meer ruimte te creëren voor ecologie dan wanneer dit kavel onderdeel blijft uitmaken van het polderlandschap.

Fast Forward Freight sluit een huurovereenkomst voor 10.413 m2warehouse, 535 m2 mezzanine, 2.686 m2 kantoor en twaalf loading docks. Om te vergaderen, lunchen of ontspannen kunnen werknemers gebruikmaken van de moderne groene daktuin van 314 m2 . Het bedrijf biedt wereldwijd de beste logistieke oplossingen over zee, weg en door de lucht. Op de nieuwe locatie zal geprofiteerd worden van de unieke zichtlocatie langs de A4 waar dagelijks meer dan 190.000 auto’s passeren, de directe ontsluiting op de A4, de ongestoorde logistieke verbinding (OLV) en de nabijheid van zowel Amsterdam Airport Schiphol als de Amsterdamse en Rotterdamse haven.

Multimodaal, ecologie en duurzaamheid

Naast de multimodale bereikbaarheid zijn ook de ecologische en duurzaamheidsprestaties van VDG Warehouse Schiphol noemenswaardig. Geheel in lijn met de ambitie van SADC om met Schiphol Trade Park het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te realiseren, is de ontwikkeling VDG Warehouse Schiphol uitermate natuurinclusief. Het gebouw is ontworpen met de achterliggende gedachte om ruimte voor ecologie te creëren in plaats van weg te nemen. Met onder andere groene daken in verschillende hoogtes, groene gevels en speciale aandacht voor de watercyclus worden verschillende biotopen mogelijk. In de daktuin voor medewerkers en de omheiningen zullen onder andere vlinders, huismussen, huiszwaluwen, witte kwikstaarten en zwarte roodstaarten te vinden zijn en de gevelpanelen zijn zo ontworpen dat er vleermuizen en zwaluwen in kunnen wonen. Hiermee wordt het welzijn van mens en dier bevorderd en de duurzaamheidsstandaard doorbroken.

Ongestoord Logistieke verbinding

Fast Forward Freight sluit een huurovereenkomst voor 10.413 m2 warehouse, 535 m2 mezzanine, 2.686 m2 kantoor en twaalf loading docks. Om te vergaderen, lunchen of ontspannen kunnen werknemers gebruik maken van de moderne groene daktuin van 314 m2. Het bedrijf biedt wereldwijd de beste logistieke oplossingen over zee, weg en door de lucht. Op de nieuwe locatie zal geprofiteerd worden van de unieke zichtlocatie langs de A4 waar dagelijks meer dan 190.000 auto’s passeren, de directe ontsluiting op de A4, de ongestoorde logistieke verbinding (OLV) en de nabijheid van zowel Amsterdam Airport Schiphol als de Amsterdamse en Rotterdamse haven.

Kijk voor meer informatie op de website van VDG Real Estate.