Wat brengt 2024 de logistiek in de MRA? Meer slim, schoon en samen!

Het programmateam van Amsterdam Logistics wenst alle partners bij gemeentes, provincie Noord-Holland, kennisinstellingen en bedrijven in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een innovatief en dynamisch 2024. Hier dragen we graag aan bij. Om te beginnen met de netwerkbijeenkomst ‘Amsterdam Logistics versnelt’ op maandag 12 februari 2024. Bent u erbij?

Amsterdam Logistics (AL) zet zich inmiddels bijna tien jaar in voor een schonere en slimmere logistiek in de MRA. Dat gebeurt binnen de programma’s Noord West Connect (NWC), Connected Transport Corridors (CTC) Amsterdam Westkant en Zero Emissie Corridors (ZEC). We werken onder meer aan een modal shift/modal choice waarbij goederen van weg naar spoor of water worden verplaatst, CO2-neutraal vervoer en een veiliger en slimmer goederenvervoer over de weg met minder belasting voor milieu en leefomgeving.

Amsterdam Logistics groeit

Hoewel de uitdagingen voor de sector Transport en Logistiek steeds groter worden, hebben we inmiddels een vliegwieleffect op gang gebracht: de coalitie van partijen die samenwerken binnen Amsterdam Logistics groeit gestaag. Zo hebben we onlangs met ACN de luchtvrachtbranche verwelkomd als elfde lid. En Smart Cargo Mainport Program (SCMP) voor innovatie en verduurzaming op en rond Schiphol wordt een vast onderdeel van onze innovatieprogramma’s.

Wat vind u?

De Amsterdam Logistics Board hoort graag uw ideeën over het pad naar een CO2-neutrale MRA-logistiek in 2050. We willen versnellen! Samen met u. Dat betekent dat onze programma’s opschalen samen met de regionale kennisinstellingen die met onderzoek het goederenvervoer schoner en slimmer helpen maken, met overheden én met nog meer bedrijven.

Netwerkbijeenkomst 12 februari 2024

Graag nodigen we u uit om op maandag 12 februari 2024 tussen 16:00 en 19:00 uur kennis te maken met de Amsterdam Logistics Board en het Amsterdam Logistics-programmateam. Onze speciale gast ISAF-bevelhebber en voormalig commandant van de Landstrijdstrijdkrachten Mart de Kruif vertelt wat we als sector kunnen leren van de logistiek bij grootschalige defensieoperaties. En u hoort tijdens onze netwerkbijeenkomst wat er voor Amsterdam Logistics en dus voor u in het vat zit. Na afloop kunt u met de kwartiermakers van de AL-programma’s in gesprek over een eventuele samenwerking. Er is meer mogelijk dan u denkt!

Bent u erbij om het glas te heffen op een nieuw jaar?

* In de uitnodigingen voor de netwerkbijeenkomst van 12 februari 2024 hebben sommige genodigden eerder een verkeerde link ontvangen. We hopen dat u alsnog de moeite wilt nemen om u in te schrijven.