Flevokust Haven deze zomer gereed

De contouren van Flevokust Haven worden steeds beter zichtbaar. De goederenhaven is voor de helft klaar en wordt als alles goed gaat deze zomer helemaal in gebruik genomen. De eerste grote mijlpaal – de ingebruikname begin april van de containerterminal door CTU – is een mooi moment om mee te kijken hoe de bouw vordert. Dat kan via een webcam en satelliet.
Provinciale Staten van Flevoland besloten begin 2014 dat Flevokust Haven er ging komen. De haven is bedoeld voor transport van goederen van en naar zeehavens zoals Amsterdam. Er zullen vooral agrarische, maar ook industriële, goederen worden overgeslagen die nu nog over de weg naar de zeehavens worden gebracht. Verwacht wordt dan ook dat haven ten noorden van Lelystad kan helpen bij het terugdringen van congestie op de wegen in de Metropoolregio Amsterdam.
De aanleg van Flevokust Haven is nu nog te  volgen via de webcam. Die geeft tweemaal per uur een update van de vorderingen van de bouw. En zelfs op satellietbeelden vanuit de ruimte is te zien hoe nieuwe ruimte om te ondernemen wordt gecreëerd.

Televisiereportage Flevokust Haven

Omroep Flevoland maakte eind maart een reportage over de vorderingen in Flevokust Haven.

Bron: Flevoland.nl en omroepflevoland.nl

Geef een reactie