Ben Engel

Globaliser helpt bedrijven internationaal groeien

De provincie Noord-Holland start met het organiseren van ‘Globalisers’ voor bedrijven met internationale groeiambities. Dit internationaliseringsprogramma helpt bedrijven om in korte tijd een strategie te bepalen om internationaal te kunnen groeien.

De provincie Noord-Holland ondersteunt innovatief mkb al een aantal jaar bij het ontwikkelen van (duurzame) innovaties. Dit doet de zij onder andere met het investeringsgereedprogramma PIM, het versnellingsprogramma GO!-NH en het Innovatiefonds NH.

Noord-Holland heeft veruit de meeste snelgroeiende bedrijven van Nederland. Meer dan 50% is gevestigd in Amsterdam en ook in Haarlemmermeer zijn veel snelgroeiende bedrijven actief.

Internationaal groeien

Voor snelgroeiende bedrijven is de Nederlandse markt snel te klein om een solide business case te behouden en om jaar na jaar exponentieel te blijven groeien. De volgende uitdaging is dan: internationale groei.

Het succesvol betreden van die internationale markt blijkt erg moeilijk, omdat kennis over de juiste manier van internationaal zaken doen beperkt is en het veel tijd kost om deze kennis te ontwikkelen. Internationaliseringsprogramma’s bieden bedrijven specifieke ondersteuning om dit op een zo efficiënt mogelijke manier te doen, met zo min mogelijk verlies van tijd, geld en energie. De provincie geeft bedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan zo’n programma.

Globaliser

De provincie biedt in samenwerking met DutchBasecamp een Globaliser Sustainable Solutions aan, gericht op Noord-Hollandse snel groeiende bedrijven die duurzame innovaties ontwikkelen. Na afloop van deze Globaliser hebben bedrijven een strategie om de markt te veroveren en een financieel plan om dat te ondersteunen.

De Globaliser is door Stichting DutchBasecamp ontwikkeld en helpt bedrijven om in 10 weken de juiste markt te vinden en een strategie op te zetten om die nieuwe markt te betreden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de lessen van ervaren ondernemers.

Naast de Globaliser gericht op duurzame oplossingen, organiseert de provincie ook in samenwerking met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Amsterdam Trade & Innovate (MRA) 2 ‘Globalisers’. In samenwerking met Amsterdam Trade en Innovate wordt een Globaliser Smart Health aangeboden.

Meer informatie

Meer informatie over het programma en hoe de selectie gebeurt staat op de website van Dutchbasecamp.