noord west connect

GPS zet eerste stap in multimodale terminal

Global Petro Storage (GPS) en Port of Amsterdam hebben een overeenkomst gesloten voor het opzetten van een spoorverbinding naast de bestaande terminal. GPS is voornemens een spoorverbinding te ontwikkelen met het publieke netwerk en aansluitpunten in heel Europa, met als doel een efficiëntieslag te maken en het aanbod voor klanten uit te breiden. Port of Amsterdam steunt het belang van goede spoorverbindingen van en naar de Amsterdamse havenregio. Spoortransport is veilig en duurzaam, en deze ontwikkeling sluit naadloos aan op de strategie van Port of Amsterdam.

Peter Vucins, Director EMEA bij GPS, zegt dat GPS met de uitbreiding toekomstige kansen kan benutten. Met het aanvragen van vergunningen voor de spoorverbinding is de eerste stap hiervoor gezet. “Deze overeenkomst stelt GPS in staat het succesvolle uitbreidingsprogramma voort te zetten dat we zijn begonnen bij de aanschaf van de terminal eind 2016. Hiermee breiden we in de tweede helft van het jaar de benzinecapaciteit op onze huidige terminal aanzienlijk uit”, aldus Vucins.

GPS heeft zijn hoofdkantoor in Singapore, met partners en projecten over de gehele wereld. Kijk voor meer informatie op www.gpsgroup.com.

Over Global Petro Storage (GPS) 

  • De strategie van GPS is om de komende drie tot vijf jaar wereldwijd circa 300 miljoen dollar aan eigen vermogen te investeren in brownfield- en greenfieldactiva
  • Het GPS-team heeft uitvoerige en wereldwijde ervaring in de nichemarkt waarin het bedrijf zich bevindt, met een lange en bewezen staat van dienst op het gebied van projectoplevering
  • Ga naar https://www.gpsgroup.com/ voor meer informatie

Foto: Archief/Remco Bruggink.