tips brexit

Ook niet klaar voor de Brexit? Dertien tips

De helft van de ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk, is niet klaar voor de Brexit. En toch is de kans groot dat er op 30 maart slagbomen staan op de route via land, water of lucht tussen het VK en de Europese Unie. Dat betekent nog 33 dagen te gaan. Insights van ABN AMRO heeft een noodscenario online gezet. Als u de dertien tips volgt en naleeft is u bedrijf alsnog Brexit-ready, aldus Insights.   

Het rijtje tips begint met de meest voor de hand liggende, namelijk het advies om de Brexitloketten te bezoeken die onder meer door de Douane zijn opgezet. Daarnaast komt Insights met een overzicht van tarieven die van toepassing kunnen zijn, de invloed ervan op winstmarges en kostprijsberekeningen. Ook de wachttijden bij de grens die meer dan ooit een risico vormen voor just-in-time-leveranties als voedsel en bloemen, en tips om die te verminderen zoals het bundelen van lading, krijgen aandacht. Er zijn  adviezen om de Brexit-pijn te delen en veel meer.

Het online document is zeer de moeite waard om te raadplegen als u handelt met een van de landen binnen het Verenigd Koninkrijk.