Schijnwerpers op industrie Noordzeekanaalgebied

In de week van 20 tot en met 29 oktober is op tal van locaties de industrie in het Noordzeekanaalgebied te beleven. Op het programma staan onder meer bedrijfsexcursies, theatervoorstellingen, haventochten, muziek, culinaire rondleidingen en spectaculaire lichtprojecties. Maak kennis met het rijke industriële verleden, heden en toekomst van de industrie in het Noordzeekanaalgebied. 
Gedeputeerde Van der Hoek van de provincie Noord-Holland en wethouder De Rudder van de gemeente Beverwijk openen de week van de industriecultuur op 20 oktober in Wijk aan Zee. De start is om 19.00 in Puur Zee te Wijk aan Zee met een bijzondere performance in beeldenpark ‘Een Zee van Staal’. Iedereen is van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

Bedrijven in het Noordzeekanaalgebied

Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat op De Bazaar, bij TATA Steel, Hansel Salades, de Broedmachine en Meneba? Deze en vele andere bedrijven in het Noordzeekanaalgebied stellen hun deuren open voor de Week van de Industriecultuur.  Er zijn bedrijven bij die hun organisaties nog nooit eerder voor het grote publiek hebben opengesteld. Kaarten zijn gratis te reserveren op www.industriecultuur.nl.

Week van de Industriecultuur

Nergens in Nederland is zo’n rijkdom aan industriële complexen als het gebied rond het Noordzeekanaal. Aan de oevers van Zaan en IJ pronken honderden monumentale gebouwen, een complete staalkaart van onze industriële talenten: molens, sluizen, gemalen, werven, pakhuizen, fabrieken en silo’s. Soms zijn de monumenten nog gewoon in gebruik, na een geschiedenis van eeuwen. Vaak hebben ze al een andere bestemming gekregen, die de gebouwen een nieuw leven heeft gegeven. Tijdens de week van de Industriecultuur kan iedereen dit bijzondere industriële landschap ervaren via culturele en educatieve activiteiten. Bezoek de website www.industriecultuur.nl voor een overzicht van het volledige programma.

Uitvoeringsprogramma NZKG

Met de Week van de Industriecultuur zet de provincie Noord-Holland het industrieel erfgoed van het Noordzeekanaalgebied in de schijnwerpers. De week is onderdeel van het project Regionaal Beeldverhaal NZKG uit het Uitvoeringsprogramma NZKG. Het beeldverhaal wordt door de provincie Noord-Holland in samenwerking met gemeenten Beverwijk, Velsen en Zaanstad ontwikkeld. Doel is partijen te stimuleren om cultuur-toeristische producten rond het thema Industriecultuur te ontwikkelen. Lees meer over het project ‘Regionaal beeldverhaal’ in het Uitvoeringsprogramma NZKG.
Bron: noordzeekanaalgebied.nl.
Foto: Anke Hoets.

Geef een reactie