Schone en slimme stadsdistributie in etalage

In 2018 zet de Amsterdam Economic Board zich in om het landelijke initiatief Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES) in de Metropoolregio Amsterdam te helpen realiseren. Binnen deze Green Deal werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen om al het stedelijk goederenvervoer in 2025 emissievrij te maken. Heb jij een interessant initiatief, of neem je met andere partijen deel aan een initiatief dat bijdraagt aan schoner goederenvervoer; Laat het ons weten! We gaan namelijk eind april starten met een ‘online etalage’.

Een etalage waar alle lopende projecten en initiatieven op het gebied van duurzame (schone en slimme) stadslogistiek in de Metropoolregio Amsterdam in geplaatst worden. Zo wordt zichtbaar wat voor mooie initiatieven er al gestart zijn én kan het partijen inspireren om aan de slag te gaan met emissievrij stedelijk vervoer.
We roepen dan ook iedereen op om zich aan te melden; zowel klein als groot, van pakketdienst tot bouwafval. Er zijn nu al talloze vervoerders in de Metropoolregio Amsterdam die bijdragen aan deze noodzakelijke verandering. Stap één is  om dit inzichtelijk te maken, zodat geïnteresseerde partijen zich gemakkelijker ergens bij aan kunnen sluiten en kennis en ervaringen kunnen delen. De volgende stap is om succesvolle lokale initiatieven op te schalen naar de regio, naar Nederland en…. wereldwijd!

Meld jouw organisatie of succesvolle vorm van samenwerking aan

Zet jouw organisatie zich in voor schone en slimme stadslogistiek en denk jij dat anderen daar van  kunnen leren? Meld je dan nu aan via de Amsterdam Economic Board! We zijn niet alleen op zoek naar bedrijven met bijvoorbeeld een duurzame en slimme manier van vervoeren, maar ook naar bijzondere samenwerkingen die bijdragen aan schoon en groen stadsvervoer.
Bron: Amsterdam Economic Board.

Geef een reactie