Logo-Logistics-Fintech

Verslag eerste meetup fintech en logistics

De eerste meetup van logisticsandfintech.com is een feit. Dinsdag 21 februari kwamen zo’n 40 geïnteresseerden uit het fintech- en logistieke veld in Prodock Amsterdam bijeen om van elkaar te leren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. “Inspirerend en voor herhaling vatbaar.” Deze sessie was de eerste in een reeks van meetups.
Wetenschappelijk directeur Albert Veenstra van Dinalog verzorgde de kickoff van de bijeenkomst. Hij gaf de aanwezigen vanuit de Fintechhoek uitleg over het logistieke speelveld. Hierna nam Jan Egbertsen, manager Innovation van Haven Amsterdam, het stokje over. De veranderende rol van de haven stond centraal. Ook gaf hij een mooie lijst met concrete uitdagingen die enthousiast ontvangen werd door het publiek met een fintech-achtergrond. Even werd stilgestaan bij de hoeveelheid data die in de logistieke sector rond gaat en hoe weinig er daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld voor een efficiëntere, duurzame keten.

Delen van data

Bij de volgende spreker kwam het delen van data en het vertrouwen dat hierbij komt kijken ook aan bod. Robbert Blanken van Transdoclink liet in een korte pitch zien hoe zijn bedrijf gewerkt heeft aan logistieke betaalprocessen. Als Fintech-bedrijf in de logistieke sector heeft het al flinke hindernissen overwonnen en lessen geleerd. In de zaal was men erg geïnteresseerd in de werking van de financiële stromen in de logistiek. Hier werd een helder beeld van geschetst.

Betaalcultuur logistiek

Voldaan, een bedrijf dat facturen opkoopt en direct voldoet, gaf aan een mooie niche te zien in de logistiek. Op dit moment is ongeveer 10% van de werkzaamheden logistiek, maar Benjamin Westdorp van Voldaan ziet nog volop groeimogelijkheden. “Met name het mkb heeft het soms nog zwaar in de logistieke wereld waar lange betalingstermijnen eerder norm dan uitzondering zijn en banken niet staan te springen om hen te factureren.”

Vervolg eerste meetup fintech en logistiek

Al met al, een mooie start van een nieuwe samenwerking, waar ook tijdens de borrel nog goed over nagepraat werd. De oproep aan fintech en logistiek om elkaar op te zoeken en elkaars markten te ontdekken werd enthousiast ontvangen.
De volgende meetup staat gepland voor 20 april. Locatie en sprekers zijn nog niet bekend. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in logistics and fintech kunt u uzelf aanmelden voor de nieuwsbrief op www.logisticsandfintech.com.
Bron: Dinalog.nl.

Geef een reactie