testdag connected

Wegens succes verlengd: vergoeding voor testen ‘connected rijden’ rond Schiphol en RFH

Connected Transport Corridors (CTC) Amsterdam Westkant heeft een mijlpaal bereikt: inmiddels rijden ruim tweehonderd vrachtwagens in de transportcorridor. Ze rijden veilig en goed geïnformeerd door op wegen rond Schiphol en Royal FloraHolland dankzij smart mobility-toepassingen in de cabine. Het testen van de applicatie deden ze met ondersteuning van Amsterdam Logistics. Er is nog budget om meer transporteurs aan te sluiten. De deadline om een vergoeding aan te vragen is verlengd tot 1 december. Laat die kans niet schieten!

De vergoeding is beschikbaar voor vervoerders die in de Metropoolregio Amsterdam rijden, in het bijzonder in de Connected Transport Corridor op de N201 en de N232 rond Royal FloraHolland Aalsmeer en Schiphol. Connected rijden betekent dat de chauffeur waar mogelijk sneller groen krijgt bij ‘slimme verkeerslichten’ en live informatie over optimale routes afgezet tegen de actuele verkeerssituatie. Hij legt zijn traject dus veilig, met minder stress en waar mogelijk sneller af en stoot minder CO2 uit, omdat hij minder vaak hoeft te remmen en op te trekken.

In deze video zie je wat connected rijden in de transportcorridor Amsterdam Westkant concreet betekent 

Amsterdam Logistics stelt een vergoeding beschikbaar voor transportbedrijven die willen uitproberen of connected past in hun bedrijfsvoering en inderdaad voordelen oplevert. De vergoeding kan tot 1 december worden aangevraagd. De vergoeding bedraagt 70 euro per voertuig en geldt voor maximaal 50 voertuigen. 

Mocht je eerder getwijfeld hebben, dan is dit een mooie kans om nu alsnog connected rijden te testen. Neem voor meer informatie contact op met Janneke Nijsing van Connected Transport Corridors Amsterdam Westkant.

Amsterdam Logistics en ICT & Logistiek in Utrecht

Bezoek je 8 en 9 november de beurs ICT & Logistiek in Utrecht, dan kun je daar kennismaken met Janneke Nijsing. Ze is daar beide dagen namens Smartwayz en Amsterdam Logistics, op 9 november vanaf 14:30 uur bij #6 in het kennis- en innovatietheater.